Onze werkwijze

Natuurlijk begrijpen wij dat je wilt weten waar je aan begint en wat er allemaal komt kijken bij het adopteren van één van onze honden. Daarom leggen we hier uit hoe onze adoptieprocedure werkt. 

1. Allereerst is onze missie natuurlijk het vinden van een Forever Home voor alle honden. Want ze verdienen het allemaal! Daarnaast is het voor ons belangrijk om er voor te zorgen dat er een match is tussen de hond en het nieuwe baasje. 

2. Wanneer je weloverwogen hebt besloten dat je een kansarme zwerf- of straathond een kans wilt geven door hem of haar te adopteren, is de eerste stap natuurlijk kijken welke hond je aanspreekt . 

3. Wanneer je de hond van je dromen tegen komt geef je aan dat je interesse hebt met de "Ik ben geïnteresseerd" button. Je vult je naam, telefoonnummer, emailadres en de naam van de hond waarin je geïnteresseerd bent in. Een van onze medewerkers neemt dan contact met je op. Tijdens een korte telefonische intake wordt besproken of het zinvol is om het intakeformulier in te vullen. 

4. Als dit het geval is, krijg je de link naar het intakeformulier en het wachtwoord wat nodig is om dit in te vullen per email toegestuurd. Op basis van het ingevulde intakeformulier wordt beoordeeld of er een match is. Hierbij wordt rekening gehouden met diverse factoren. Ook ontvang je een link naar items over "je nieuwe huisgenoot" en "leishmania en meer".

5. Wanneer de hond al in opvang is in Nederland wordt er een afspraak gemaakt voor een kennismaking met de hond. Een kennismaking is natuurlijk niet van toepassing wanneer de hond nog in het buitenland verblijft.  Als er sprake is van een match wordt er een afspraak gemaakt voor een huisbezoek. Wij werken met een huisbezoek, omdat we graag persoonlijk kennismaken met de nieuwe potentiële baasjes en omdat we het belangrijk vinden de veiligheid en het welzijn van de honden te garanderen. 

6. Wanneer ook het huisbezoek positief is afgerond ontvang je een email met daarin een link naar het adoptiecontract en het wachtwoord wat nodig is om dit in te vullen. Ook vermelden wij een link met wachtwoord naar de betaalgegevens die je nodig hebt voor de betaling van de adoptiebijdrage.  

7. Pas wanneer wij het volledig ingevulde en ondertekende adoptiecontract en een betaalbewijs hebben ontvangen is de adoptie definitief. 

8. Als de hond al in Nederland verblijft kan er een afspraak gemaakt worden om de hond op te halen. Is de hond nog in het buitenland dan kan er een vlucht voor de hond gepland worden. 

9. Wanneer er een vlucht voor de hond gepland is, wordt je als je gebruik maakt van Messenger, toegevoegd aan de "flightgroep" van de betreffende vlucht. Hier kun je vragen stellen, maar ook alvast online kennis maken met andere mensen die een hond adopteren die met dezelfde vlucht aan komt. Ook zal in deze groep alle informatie over de vlucht gedeeld worden. Tevens ontvang je in dit stadium een email met een link naar aanvullende informatie met betrekking tot de aankomst van je nieuwe huisdier. 

10. Als de dag is aangekomen dat je nieuwe viervoeter in Nederland aankomt, wordt je geacht de hond op Schiphol of in de plaats waar de hond aankomt op te halen. Op Schiphol is altijd minimaal één van onze hosts aanwezig om je op te vangen. Ook ontvang je bij aankomst het paspoort en de gezondheidsverklaring van je hond en de laatste informatie die je nodig hebt om samen een goede toekomst te beginnen. 

11. Natuurlijk zijn wij je als laatste heel dankbaar voor het adopteren voor één van onze honden en wensen wij jou/jullie en de nieuwe viervoeter heel veel geluk toe!