Hallo, 

Mijn naam is Aniek Dorenbos. Ik ben 57 jaar jong. Ik ben getrouwd en heb 2 mooie kinderen. Een dochter van 25 jaar oud en een zoon van 19 oud.

Ik heb zelf 3 hondjes, waarvan 2 van Cyprus en 1 uit Nederland. Eén van onze hondjes is een Kokoni, de andere een Chihuahua kruising en de derde is een Jack Russell. 

Hoe ben ik in de wereld van de adoptiehonden terecht gekomen? Tijdens mijn vakantie in Egypte zag ik een straathond met 6 kleine pups. Ik wilde graag de Mama adopteren, omdat deze nooit een kans hebben. Na heel veel pogingen en berichten over en weer naar een Stichting in Dahab, is het helaas niet gelukt om de hond naar Nederland te halen. Wel heeft het mij veel voldoening gegeven dat de honden van de straat zijn gehaald. 

Hoe kwam ik vervolgens met de honden op Cyprus in aanraking? Bij vrienden op bezoek hoorden wij dat iemand een hondje van Cyprus had geadopteerd. Natuurlijk, nieuwsgierig als ik ben, ging ik gelijk op de Facebook pagina kijken. En daar kwam ik onze Whisper tegen. Ze is als pup van de snelweg geplukt. Ik was op slag verliefd. Nadat wij definitief besloten hadden om Whisper te adopteren moesten we nog best een tijd wachten totdat ze hier naar toe kwam vliegen. 

Er ontstond in de periode dat we moesten wachten een vriendschap met het gastgezin van Whisper en nadat Whisper eenmaal bij ons was, zijn mijn man en ik op verzoek hondjes gaan begeleiden van Cyprus naar Nederland. Door de ontstane vriendschap bleven wij ook slapen bij het gastgezin. 

Wij zijn daar ook mee geweest om een hondje uit een kooi te redden. Angel is haar naam en inmiddels is zij alweer een aantal jaren gelukkig in Nederland. Wat een voldoening gaf dat. Bij ons tweede bezoek aan onze vrienden op Cyprus was er een hond die ze dreigden in de bergen achter te laten om uiteindelijk van de honger om te komen. Deze hond heb ik toen op mijn Facebook pagina geplaatst en deze is ook geadopteerd. 

Uiteraard kwam van het een het ander en zijn er de afgelopen jaren mooie vriendschappen ontstaan. Meer dan 1000 honden hebben wij inmiddels naar hun Forever Home mogen begeleiden. Dat geeft zoveel vreugde en blijdschap!

Wij zijn begonnen met een paar advertenties op Marktplaats, Speurders en Facebook met hulp van wat vrijwilligers. Inmiddels is er een hechte club ontstaan die alle honden een warm hart toe dragen. 

Recent is deze prachtige website gemaakt en mogen wij ons officieel de Nederlandse afdeling van Humans for Dogs CY, genaamd Humans for Dogs CY-NL, noemen. Wij hopen hierdoor nog heel veel meer honden naar een thuis te kunnen begeleiden. 

Lieve groet, 

Aniek