Hoi,

Ik ben Astrid Ufkes. Ik werk in de zorg, heb 3 kinderen en 5 kleinkinderen. Een paar jaar geleden ben ik bij de organisatie gekomen, nadat ik mijn eerste beauty adopteerde.

Twee weken daarna ben ik voor het eerst naar Cyprus gevlogen als vluchtbegeleider. Later ben ik begonnen om de advertenties voor marktplaats te maken, te bemiddelen, als gastvrouw op Schiphol en zo ben ik steeds meer gaan doen voor de organisatie. 

Geregeld ben ik op Cyprus geweest en heb hier mooie vriendschappen aan overgehouden. Ik heb veel van het mooie eiland gezien, maar ook veel ellende van de hondjes.

Ik krijg vaak de opmerking van mensen ”hier zijn ook genoeg hondjes in de asielen" . En dat klopt! Ik heb zelf ooit voor de dierenbescherming gewerkt en het staat niet in contrast met hoe de hondjes het daar hebben. Ook kom je veel honden tegen met probleemgedrag hier in de asielen. De leuke, kleine hondjes zijn al snel geadopteerd. Natuurlijk adviseer ik mensen ook altijd om te kijken of er hier in het asiel wellicht een hondje bijzit!

De hondjes daar hebben eigenlijk geen kans om geadopteerd te worden, de economie is slecht, mensen verdienen weinig of hebben geen baan. Het mooiste zou zijn als de regering daar wat meer voor de zwerfdieren gaat doen. Bijvoorbeeld door sterilisatie / castratie acties, helaas is het nog lang niet zover en gaan er nog veel hondjes dood in de zogenaamde pounds waar zij maar een paar weken mogen blijven voor zij ingeslapen worden! De toestanden daar zijn echt hond-onterend.

Het leuke van dit mooie werk vind ik de leuke vriendschappen met Aniek, Miranda, Raymond & Joke en natuurlijk de rest van de vrijwilligers. Ook wanneer de hondjes hier aankomen en 's nachts nog in een donker hok zaten en later in een mandje of op de bank liggen. De honden komen voor hun gevoel rechtstreeks in een hondenparadijs. Ze zijn ook altijd zo dankbaar, ondanks wat zij soms allemaal mee hebben gemaakt blijven ze lief en voor die schatten doen we het allemaal!